Materiaal

Bij het verduurzamen van een woning valt er veel winst te behalen met vloerisolatie. Een ongeïsoleerde vloer laat veel warmte wegvloeien en kan een huis koud laten aanvoelen. Een ‘quick win’ is bij uitstek de vloer omdat daar zich het meeste vocht ophoudt en dus een plek is waar veel kou vandaan komt. In gebieden met een natte bodemsoort kan vloerisolatie bovendien de luchtkwaliteit in huis sterk verbeteren. Schimmels, vocht en radongas worden tegengehouden door de folie.

 

Onder betonnen of houten vloeren zijn de reflecterende folies met luchtkamers een uitkomst. Tonzon en PIF producten hebben op dit gebied hun waarde na tientallen jaar onderzoek bewezen.

 

Tonzon

Het Tonzon systeem met thermokussens heeft een Rd-waarde van 4,8 (3 kamers) of 7,1 (4 kamers) en dat is ruim boven de subsidienorm van 3,5.

 

Een paar voordelen van het systeem:

 

  • Het transportvolume is 1000 keer kleiner dan andere isolatiematerialen. De terugverdientijd in Co2 uitstoot is daarmee kort
  • De relatief lage energie- en het geringe grondstoffengebruik tijdens de productie. Met een kleine hoeveelheid aluminum (het equivalent van een colablikje) kan een hele woning worden geïsoleerd
  • In de praktijk kan een hoge kostenbesparing en comfortverbetering worden behaald omdat gewerkt kan worden zonder koudebruggen in de isolatielaag
  • Tonzon gaat lang mee. Na 40 jaar heeft Tonzon nog steeds dezelfde isolatiewaarde

 

Tonzon geeft 10 jaar garantie op het product. Dat betekent dat wanneer de isolatiewaarde verminderd door een gebrek aan het materiaal, Tonzon kosteloos herstelt.

Kijk voor meer informatie op de website van Tonzon.

 

PIF

Het PIF systeem heeft onder vloeren een Rd-waarde van 3,63 (60 mm.) of 4,64 (80 mm.).

Het maakt net zoals Tonzon gebruik van het reflecterende vermogen van aluminium en de stevigheid van kunststof. Doordat PIF bestaat uit vele kleine luchtkamers in de vorm van noppen is het een zeer compacte isolatie en is het bovendien goed op maat te maken rondom leidingen en in hoeken.

 

Een paar voordelen van het systeem:

 

  • Het materiaal heeft een lange levensduur van minimaal 50 jaar
  • Door zijn geringe dikte is het geschikt voor krappere ruimtes
  • Het kan tegen een stootje dus geschikt voor ruimtes die gebruikt worden als opslag
  • Bij veel leidingwerk is het goed passend te maken zonder koudebruggen in de isolatielaag

 

Kijk voor meer informatie op de website van PIF.

 

Warmzinnig geeft 10 jaar garantie op de installatie van PIF en Tonzon. Als door een installatiefout de isolatie niet naar behoren werkt dan komen we dat kosteloos herstellen. Zie onze algemene leveringsvoorwaarden voor de details. 

 

Tonzon onder beton

Tonzon onder hout

PIF onder beton

PIF onder een dak